Geschiedenis

Het restauratieatelier 'Nico van Bohemen' bestaat sinds 1938. Nico van Bohemen senior heeft hiervoor zijn opleiding genoten bij C.B. van Bohemen, die zijn restauratieatelier had gevestigd op de Nieuwe Uitleg in Den Haag.

Het atelier van Nico van Bohemen, dat gevestigd was in de Trompstraat, werd al gauw te klein toen, na de oorlog, vele grote restauratieprojecten gerealiseerd werden, waaronder de schilderijen van Kasteel Zeist, Koninklijk Paleis Amsterdam, Paleis Het Loo en verschillende musea. Hij vestigde zich aan de Laan van Roos en Doorn, om hieraan plaats te kunnen bieden.In 1974 trad Nico van Bohemen junior als assistent restaurateur in dienst, waarbij hij tevens de opleiding tot restaurateur genoot bij zijn vader. Afgezien van de vele particuliere restauraties, hebben zij samen de restauraties op Paleis Huis ten Bosch, Het Kurhaus te Scheveningen, het Friesch Museum, de Lakenhal te Leiden en het Teylers museum te Haarlem uitgevoerd.

Wederom vond het atelier een nieuwe locatie aan de Stadhouderslaan 26, alwaar het atelier nog steeds gevestigd is. Na het overlijden van Nico van Bohemen senior in 1990, wordt het atelier geleid door Nico van Bohemen junior. Zijn opdrachten lopen nog steeds uiteen van particuliere restauraties, tot het restaureren van collecties van kantoren, ambassades en overheidsinstellingen.

Stadhouderslaan 26 | 2517 HX Den Haag | T. +31(0)70-3600531 | M. +31(0)6-39771613 | E. info@vanbohemen.com

Home
Nieuws
Geschiedenis
Restauratie
Route
Contact
Home.htmlNieuws.htmlRestauratie.htmlRoute.htmlContact.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5